Zanzibar

  • AnneE

    Wij overwegen half december naar Zanzibar te gaan voor 2 weken. Onze voorkeur gaat uit naar een betaalbare bungalow op het mooiste strand. Wie kan ons wat tips geven ..met name een leuke bungalow en hoe we het beste kunnen reizen vanaf Amsterdam.

    Verder zouden we graag willen weten betreft de prijzen qua eten…we willen graag veel verse vis eten.

    Alvast hartelijk bedankt

    Sara

  • Marjolijn

    Beste Sara,

    Je kunt vanuit Amsterdam het beste op Zanzibar vliegen met een overstap in Nairobi. KLM voert deze vlucht dagelijks uit, vertrek vanuit Nederland 's avonds rond 20.00 uur en aankomst op Zanzibar de volgende ochtend.

    Op Zanzibar zijn vele leuke bungalows aan het strand. Bedoel je daarmee een bungalow met eigen voorzieningen? Of een mooie kamer bij een accommodatie waar ook een restaurantje bij is?

    Met vriendelijke groet,

    Marjolijn

  • AnneE

    Hi Marjolein,

    We hebben tickets!!!

    Het liefst willen we een bungalow aan het strand, waar we als we dat willen, ook wat kunnen eten en drinken, maar ook op loopafstand ergens anders dat kunnen doen.

    Heb je een tip?

    En vanaf het vliegveld kunnen we dan het beste een taxi nemen?

    Alvast bedankt,

    Sara

    p.s. mocht je nog leuke andere tips hebben?

  • Mel

    Hoi Anne,

    google eens op Bellevue Zanzibar, dan kom je uit bij Melanie en Dim, die hebben een superleuke, zeer betaalbare, en hartstikke gezellige accommodatie op Zanzibar waar je ook nog heeeeerlijk kunt eten !

    Mocht je meer tips willen aarzel niet om ons een mail te sturen.

    Voor vliegtickets zou ik je adviseren om eens te kijken vanuit Brussel/Dusseldorf, dat scheelt ook al vaak flink in de prijs.

    Kwaheri,

    Mel

    www.mel.inafrika.nl

  • Mel

    Oeps vorige draadje gemist … zie dat je de tickets al “in the pocket” had !

  • AnneE

    Dank je wel Mel!

    Contact gehad maar ze zitten de laatste dagen vol.

    Iemand nog een tip voor een een bungalow?

  • e.royackers1@chello.nl

    Wij zijn pas terug van safari Tanzania en aansluitend 7 dagen Zanzibar. Wij zaten in Bahari Ocean View. Een kleinschalig leuk plekje. Wij hadden volpension en dus nergens anders gaan eten. Waren er puur om te relaxen en dat is geslaagd, De bungalowtjes waren goed liggen direkt aan het strand. Ik denk dat er in totaal een vijftig mensen kunnen verblijven. Het zal niet te vergelijken zijn met de grote complexen. Erg vriendelijk en leuk personeel. De manager komt van Zuid Afrika en spreekt dus Nederlands.

    ps: Hou er rekening mee dat op Zanzibar de zee “verdwijnt”. Bij eb kun je niet het water in, dan zink je weg in de klei.(neem schoentjes mee)

  • e.royackers1@chello.nl

    Ow, je vraag over de taxi vanaf het vliegveld (Stonetown). Die kost ongeveer 50,- dollar naar het hotel.

    Als je vertrekt vanaf vliegveld Stonetown, ben dan op tijd. Het inchecken en koffers wegen gaat allemaal niet zo snel. Verder moet je nog vertrekbelasting betalen.

    Wij zijn heen vanuit Kilimanjaro airport met precision air gevlogen (50 minuten) en terug naar Dar es Salaam.

    Zorg dat je een goede aansluiting naar Nederland hebt, anders zit je uren in een vertrekhal te wachten (transfer hal). Daar zijn geen restaurants of iets dergelijks. Daar kom je pas als je ingecheckt bent.

    Tip: dolfijnentour en dan een hele dag. Pak je een halve dag dan mis je het snorkelen en BBQ op een bijzondere plek. Al was de plek om dolfijnen te spotten een erg drukke plek.

  • AnneE

    Dank je voor je info.

    Wij vliegen vanaf Brussel en zullen visum moeten kopen.

    Maar vertrekbelasting? Hoeveel is dat?

  • e.royackers1@chello.nl

    Geen paniek, die is rond de 8 dollar PP.